Nya trenden – köp husbil

Vi på Capital Car har under föregående år fått väldigt många förfrågningar om köp av husbil. Vi är inte förvånade, eftersom att 2020 bidrog till en sällan skådad husbilsboom. Husbilslivet har blivit en alltmer populär trend och i samband med hemester växer den snabbt. Eftersom restriktionerna lär fortsätta prägla 2021 kommer intresset för husbil och husbilssemestrar att öka och vi vill självklart hjälpa er få den husbil ni eftersöker. Tyvärr säljer inte vi husbilar än och kan därför inte förmdedla dessa via vårt namn. Däremot tipsar vi alltid om Husbilsmäklaren, då de erbjuder alla husbilstyper till förmånliga priser. De har husbilar Stockholm av alla slag för alla människor.

Kort om husbilen

Husbilar kommer i olika former och modeller precis som personbilen. De kändaste biltillverkarna är Hymer, Adria Knaus och Hobby och det är vanligt att dessa husbilar byggs på FIAT-chassi. I Sverige får alla husbilar med en totalvikt under 3,5 ton köras med B-körkort eftersom dessa husbilar juridiskt klassas som personbil klass II. Undantag görs för personer som tagit körkort före den 1 juli 1996 och lyckats behålla det. Dvs gäller ej vid indraget körkort. För att få köra husbilar över 3,5 ton måste man anförskaffa sig C-behörighet.

Det finns olika typer av husbilar för att kunna fylla olika funktion till ägaren/ägarna. Vi har alkovhusbilen där originalfordonets förarhytt och dörrar används som vanligt. Ovanför förarplatsen hänger ett alkovutrymme ut där dubbelsäng finns belägen. Alkovhusbilar är optimala för barnfamiljer.

Halvintegrerade husbilsmodeller har på samma sätt som alkovmodellen, originalfordonets förarhytt men skillnaden är att den är rymligare än alkovhusbilen. Kännetecknande för dessa är också att förarsätet och passagerarsätet kan roteras 270-360 grader för att ge mer plats.

Slutligen finns helintegrerade husbilar där originalbilens förarhytt är helt ersatt av en integrerad förardel av husbilen. Oftast finns en dubbelsäng att dra ner från taket i bodelen och normalt är även att endast föraren har en dörr. Stolarna är också roterbara för att öka utrymmet.

Nu när du fått lite mer inblick i husbilslivet, besök gärna Husbilsmäklarens hemsida.

Svara