Det finns ett gäng olika bilar i världen alla byggda för olika saker, men det finns alltid ett gäng som sticker ut ur mängder på grund av ett olika faktorer. En av dessa bilar är Volvo V90.

Volvo V90

Volvo V90 som introducerades för bara två knappa år sedan har redan tagit marknaden med storm. Denna bil är byggd för både lätt och trivsam körning på stadsvägar, samtidigt som att den är redo att ta ut en på äventyr. Bilen är också familjevänlig då utrymme är något som absolut inte har snålats med. Bilen går att beställa med en gäng olika modifikationer som motorer, interiör, el hybrid (47 km räckvidd minst) m.m för att den ska passa just dig som person så bra som möjligt. Bilen har ett antal olika körlägen för att passa in så bra som möjligt för det underlag som körs på. Dessa olika körlägen påverkar motoregenskaper, automatlåda och styrningen hos bilen. Bilen är också kapabel att nå höga hastigheter och detta fort (beroende på motor). Med den största motorn T8 plugg in hybrid trycker bilen ut 320 bhp och klarar av 0-100 km/h på 4.8 sekunder.

V90:n har också en design som ger intrycket av klass och komfort med skinnklädda sätten, smart lösningar (touch screen kontroll) och ett stilrent chassi. Samtidigt så är Volvo också som vanligt i toppen när det kommer till säkerhetsfrågor och Volvo V90 är inget undantag, bilen är utrustad med toppmodern säkerhets teknik.

Det finns också en lite mera äventyrlig variant på denna bil V90 cross country. Cross country versionen är fyrhjulsdriven samt upphöjd med bättre dämpning men är överlag snarlik sitt syskon V90:n.

Självklart finns det alltid också något negativt med bilen allt är tyvärr inte bara glada miner. Bilen har en ganska stor prisslapp som hamnar på cirka 352 000 SEK utan några additioner av ny teknik, annat ljudsystem, standard motor, extra interiör m.m. Detta pris kan anses som högt men med tanke på vad man får ut av denna bil i relation till dess konkurrenter så som BMW 5 serie touring som ligger på 429 000 SEK så är detta pris något som anses som lågt för något i denna standard.

BMW 535i

En annan bil som också ligger med på favoritlistan är BMW 535i. Denna bil är en av de konkurrenter som Volvo V90:n har och är också väldigt populär bland folket både i Sverige men även internationellt. BMW är ett tyskt märke grundat i Munichen 1916 och har sedan dess blivit ett världskänt märke känd för sin fina design och tyska motor.

535i är ett prakt exempel på på detta. Bilen har sedan grunden varit känd för att vara lite mera sportig än andra BMW modeller men nu när denna modell är släppt på marknaden så känns det nästan lite som att BMW har skapat ett nytt tema för bilen, lite mera lyx och mjuk åkning. Bilen (precis som nästan alla BMW:s) tillåter dock ett M-paket vilket är BMW:s sport och förbättrings kit. Med detta kit blir bilen som helt ny med en turboladdad 3.0 liter rak sexcylindrig motor som producerar 302bhp. M-paketet ändrar också interiören på bilen för att den ska se mera ”aggressiv” ut. Bilen enligt BMW gör 0-100 på 6.1 sekunder med den turboladdade motorn, vilket dock inte är helt bekräftat då dem sa detsamma om den äldre versionen. Bilen är från fabriken bakhjulsdriven men detta kan också ändras så att du får en fyrhjulsdriven som klarar lite mera terräng samt ger en betydligt mycket lättare körning på till exempel vinterunderlag för att minska slirande.

Att köra bilen är en fröjd då den är väldigt mjuk och glider genom svängar utan problem på grund av det nya fjädrings systemet som också tillåter ändringar under körning för att du som person ska kunna få exakt det du är ute efter. Bilens förbättrade system kring körning skapar motstånd på bakhjulen medans du svänger för att göra det lättare för föraren och tillåter bilen att göra mer av jobbet. Detta är dock något som kräver tålamod att bli vann vid innan man vågar trycka på i svängarna.

Bilen ligger i topp med tekniken. BMW har implementerat ett system som medans du parkerar ger dig en vy från nästan alla vinklar av bilen samt en backkamera för att underlätta under parkering vid tajta parkeringar där finjusteringar krävs hela tiden. En oberoende källa har också testat bilens säkerhetssystem och har fått högsta nivå av säkerhet på alla områden utom ett där den ligger ett steg under högsta.

En av de negativa sakerna med denna bil är alla olika modifikationer man kan köpa till. Eftersom att bilen tillåter alla dessa modifikationer så kommer det bli en helt annan bil än den fabriksstandard bilen du kanske var ute efter. Så som köpare gäller det att man verkligen testat alla de olika varianterna som bilen kan tillhandahålla för att hitta det som specifikt du är ute efter.

Bilens prislapp ligger från 500 000 SEK sedan mer beroende på vad du som köpare vill lägga till.

2019 Audi A5 Coupé

2019 Audi A5 coupé ytterligare en i princip felfri bil som Tyskarna har lyckats med. Audi A5 coupé är en blandning mellan en stilren och en sportig bil. Bilen har en två liter fyrcylindrig motor som producerar 187bhp och gör 0-100 på cirka 5.7 sekunder. Bilen är en automatväxlad bil som är från fabriken fyrhjulsdriven för att kunna hantera vägarna mjukare och terräng samt snö bättre. Bilen precis som dess konkurrenter tillåter förändringar av motor och växellåda för att antingen kunna få en så mjuk och fin körning som möjligt men också för att kunna ändra till en mer sportigare version som skapar bättre acceleration och möjligheten att ta skarpare svängar med mera fart. Bilen är också 22% bränslesnålare än dess tidigare modeller samt 17% starkare (hästkrafter).

Bilen har top of the line teknik med Apple carplay, cruise control, fil assistans, Audi pre sense vilket är sensorer på bilen som upptäcker faror innan föraren kanske hinner och kan ingripa själv och bromsa ifall det behövs samt en backkamera för att underlätta parkering eller när bilen backar. A5:an precis som BMW 535i gör det mesta själv på vägen på grund av tekniken som har använts i bilen, vilket gör att du som förare får en lättare körning.

Bilen finns i ett gäng olika paket för att passa in på föraren. Du kan köpa det så kallade RS paket vilket är det ultimata sportpaketet för bilen. RS-paketet byter ut fabriksmotorn till en ny 450PS V6 twinturbo som producerar 444bhp kapabel att göra 0-100 km/h på cirka 4 sekunder. Bilen är också oerhört tyst ifall du som köpare inte vill höra motorljud utan vill ha en mjuk fin och tyst körning. A5:an precis som vilken Audi som helst har en väldigt stilren och minimalistisk interiör gjord för att se lyxig ut. Bilens interiör består mest av läder och aluminium. Bilen har också en display som lyser upp på den nedre delen av framrutan där du ser din fart för att du aldrig ska behöva kolla bort från vägen vilket gör körningen säkrare än vanligt. Saker som volym, radio byte, svara telefon m.m kontrolleras också via ratten för göra resan säkrare.

En av de negativa sakerna med denna bil är faktumet att det inte finns så mycket utrymme i den. Bakluckan är inte särskilt stor och det baksätena har inte heller mycket tak utrymme vilket kan bli jobbigt för dig som är lång, men då köper man ju inte bilen.

Bilens prislapp ligger från 412 000 SEK uppåt beroende på vilka tillval du väljer.

Volkswagen Golf 2017

Volkswagen Golf 2017, ytterligare en Tysk bil. Volkswagen Golf är en liten familjebil som kan göra allt som en bil behöver göra samt att den är väldigt lättkörd på grund av dess storlek. Bilen kommer som standard utrustad med en 1-liter trecylindrig motor med 84bhp som gör 0-100 km/h på 8.5 sekunder. Bilen som är gjord för familjer är otroligt mjuk och lättkörd på grund av dess lätta vikt samt dämpningen som bilen har. Även här kan du som köpare lägga in nya dämpningssystem för att göra körningen ännu lättare.

Bilen är mer komfortabel i jämförelse med dess konkurrenter som Ford Focus eller Skoda Octavia i både faktorer som sätena men också körningen. Bilen trotts den lätta vikten är väldigt bra i svängar och man kan alltid känna sig bekväm och säker på att bilen kommer att agera så som du vill. Den är precis som alla dess tidigare modeller väldigt tyst och det känns knappt som att motorn är igång när du är ute och kör utan det känns mer som att du flyter fram på vägarna.

Men precis som nästan alla bilar nu mer för tiden så kan du välja andra paket, exempelvis en Golf R. Golf R är den sportiga och aggressiva versionen i Golf familjen. Bilen får nu istället en 2-liter turboladdad motor som producerar 292bhp. Detta kanske låter som lite men på grund av dess vikt så kommer bilen ändå att gå som ett skott när du väl trycker ner plattan. Bilen gör nu också 0-100 km/h precis under 5 sekunder vilket inte är något att sticka under stolen för den lilla bilen.

Tillbaka till standard versionen så har den en väldigt simpel interiör som inte är lika modern som säg Audi A5:an. Du kan lägga till en display dock där du kommer kunna styra bilens teknik samt tillägg av backkamera. Bilen kommer också standard utrustad med sensorer både fram och bak för att underlätta parkering och backning.

Golfen är en liten bil men utrymme är inget som är ett problem för dig som är lång eller bredaxlad. Backluckan som förväntat kommer inte vara lika stor som dess konkurrenter men den är inte heller så liten som kanske kan tros. Det finns plats för allt som bilen är byggd för att kunna göra, åka ner till butiken för att köpa matvaror, ta en weekend tur till landet eller köra barnen till olika aktiviteter. Det negativa med bilen är dess prisslapp för en sådan liten bil, 213 900 SEK är vad bilen kostar utan några slags ändringar.